Forum Bogdan Barton radzi Strona Główna Bogdan Barton radzi
Wędkowanie z przewodnikiem
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Łubin żółty
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Bogdan Barton radzi Strona Główna -> Dyskusja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Norbi_ZIP




Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Międzyrzec Podlaski

PostWysłany: Śro 15:49, 27 Sie 2014    Temat postu:

Pierwszy link się nie wyświetla, wysyłam następny

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MichałJago




Dołączył: 10 Paź 2012
Posty: 215
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wąbrzeźno

PostWysłany: Śro 20:25, 27 Sie 2014    Temat postu:

Masz bardzo dobry łubin, syp go smialo do wody, łubin jest rewelacyjny.
Poz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kozii




Dołączył: 17 Kwi 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Polska

PostWysłany: Sob 21:39, 18 Kwi 2015    Temat postu:

Koledzy który łubin wybrać ten co kolega podał w linku wcześniej tylko on taki jakis ciemny na zdjecie. Czy lepszy jest taki jasniejsyz w ciapki?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek76




Dołączył: 25 Kwi 2015
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: zielona góra

PostWysłany: Nie 9:16, 26 Kwi 2015    Temat postu:

Po raz pierwszy kupiłem i ugotowałem łubin. Jest szary w jasne ciapki. Ziarno żółte. Potwierdzam że słodki jest tylko z nazwy. Faktycznie gorzkawy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
matt27




Dołączył: 14 Mar 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pułtusk

PostWysłany: Pią 15:15, 01 Maj 2015    Temat postu:

Witam gotuje łubin juz 30 minut i twardy jak cholerę męczył em go 20 godzin

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin232




Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kaszuby

PostWysłany: Pią 16:49, 01 Maj 2015    Temat postu:

Łubin wystarczy zagotować i zostawić aż ostygnie. Łubinu nie rozgotujesz jak grochu tak łatwo. Ma być ugotowany i twardy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kozii




Dołączył: 17 Kwi 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Polska

PostWysłany: Nie 19:29, 05 Lip 2015    Temat postu:

Witam mam pytanie dotyczace lubinu. Wczoraj pierwszy raz gotowałem łubin, moczyłem około 20 godzin. po tym czasie gotowałem około 25-30 minut i odstawiłem do wystygnięcia. Po okolo 2 godzinach łubin był nadal bardzo twardy. Postawiłem znowu na gaz i gotowałem ponad godzine odstawiłem do wystygnięcia przez noc. Rano łubin był juz troszkę bardziej miękki. Jednak w porównaniu do kukurydzy, grochu lub bobiku to i tak bardzo twardy (trudno było go rozgnieść). Może mi powiedzieć ktoś kto się zna na łubinie czy normalne, że on jest taki twardy?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin232




Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kaszuby

PostWysłany: Nie 20:20, 05 Lip 2015    Temat postu:

Tak to jest normalne i nie trzeba gotować łubinu tak długo. Łubin ma być twardy!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kozii




Dołączył: 17 Kwi 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Polska

PostWysłany: Nie 20:36, 05 Lip 2015    Temat postu:

Ok dziękuję bardzo za odpowiedz. Czyli wystarczy 20-30 minut i do ostygnięcia?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JanuszZet




Dołączył: 10 Wrz 2012
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Stęszew

PostWysłany: Nie 23:52, 05 Lip 2015    Temat postu:

witam co do łubinu to możesz gotować i 10 godzin będzie twardy. Ja jak się zagotuje to wyłączam i zostawiam aż do wychłodzenia i jest ok. Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bpokorski




Dołączył: 15 Lip 2014
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź

PostWysłany: Pon 7:42, 06 Lip 2015    Temat postu:

Łubin taki ma być Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rafal.Czapelek




Dołączył: 09 Wrz 2013
Posty: 47
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 9:43, 06 Lip 2015    Temat postu: hej

a ile dodajecie łubinu do mixu szutru o wadze 6-7kg,biorąc pod uwagę że to jest nowe ziarno dla ryby ale obecność dużego leszcza jest ;;wyczuwalna;; w łowisku ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bpokorski




Dołączył: 15 Lip 2014
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź

PostWysłany: Wto 7:50, 07 Lip 2015    Temat postu:

2 kg lubinu dodaje więcej daje kukurydzy bobiku i peczaku.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lester




Dołączył: 17 Lis 2013
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Wto 16:29, 07 Lip 2015    Temat postu:

Albo pisz z sensem albo nie pisz wcale.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bpokorski




Dołączył: 15 Lip 2014
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź

PostWysłany: Śro 9:33, 08 Lip 2015    Temat postu:

lester napisał:
Albo pisz z sensem albo nie pisz wcale.


Odpowiedź skierowana jest do kogo ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Bogdan Barton radzi Strona Główna -> Dyskusja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin